Euroopan Unionin perustivat yhdessä kuusi maata. Jäsenten määrä on kasvanut nopeasti ja nyt Euroopan Unioniin kuuluu jo 28 jäsenmaata. Mielestäni Euroopan Unionin pitäisi harkita tarkemmin kenet ottaa jäseneksi ja ketä ei. Jos Euroopan Unioni laajenee jatkuvasti, voivat kohta unionin perus arvot ja aatteet muuttua tai jäädä huomioimatta. Toisaalta kuitenkin esimerkiksi vähemmän poliittisesti kehittyneet maat voivat EU-jäsenyyden myötä parantaa tiettyjä epäkohtia hallinnossaan ja oikeusjärjestelmässään.

Uutisessa esimerkiksi perustajajäsenet Ranska ja Hollanti vastustivat Albanian ja Pohjois-Makedonian jäsenyyttä rikollisuuden lisääntymisen ja oikeusvaltiokehityksen puutteellisuuden takia. Vastustus on ihan perusteltua, koska esimerkiksi Albanian oikeusjärjestelmä oli vielä jokin aika sitten ristiriitainen Euroopan Unionin kriteereihin nähden. Vaikka Albania on muuttanut ja parantanut oikeusjärjestelmäänsä, voivatko muutokset kuitenkaan todellisuudessa tapahtua niin nopeasti. Albanian liittyminen EU:hun voi lisätä rikollisuutta, sillä nopeita muutoksia ei välttämättä sisäistetä kansalaisten keskuudessa. Toisaalta Albanian sisällä rikollisuus voi myös vähentyä uusien EU:n lakien myötä.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/albania-ja-pohjois-makedonia-eu-n-jaseniksi-kysymys-laajentumisesta-jakaa-jasenmaita-unionin-johdolta-painava-vetoomus-ne-ovat-tehneet-mita-pyysimme/7578944#gs.8c7ge6