Mielestäni Turkki tekee väärin  kiristäessään Euroopan Unionia. On ymmärrettävää, että Turkki haluaa päästä eroon suuresta pakolaismäärästä, mutta hyökkäykset Pohjois-Syyriaan ja EU:n uhkaileminen ovat väärin.  

 

Euroopan Unionin tulisi neuvotella Turkin kanssa toisenlaisesta ratkaisusta. Pakolaisten suhteen pitäisi keksiä jokin järkevä ratkaisu, mutta Syyriaan heitä ei voi takaisin pakottaa, jos siellä ei ole turvalliset oltavat. On hyvä, että poliitikot valitsevat sanansa tarkasti ainakin tällä hetkellä, koska muuten Turkki voisi päästää siirtolaiset Eurooppaan, josta tulisi kaaos. Juusola sanoo uutisessa, että EU:n yhtenäisen ulkopolitiikan aikaansaaminen on vaikeaa, sillä EU ei ole valtio. Tämä on täysin totta ja EU:n tulisi päästä yhteisymmärrykseen mitä tilanteelle tehdään.  

 

Uutisessa sanotaan, että tilanne on epäedullinen EU:n kannalta, eikä EU voi oikein tehdä mitään. Tämä on totta, mutta EU ei saisi myöntyä kiristyksiin, joita Turkki voi halutessaan tehdä. Ongelma tulisi mielestäni ehdottomasti ratkaista neuvottelemalla Turkin hallituksen kanssa.  

 

 

https://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/eu-on-voimaton-turkin-uhkausten-edessa-myonsivat-nimettomat-eu-diplomaatit-tutkija-pelko-pakolaisista-ohjaa-eurooppalaisten-poliitikkojen-toimia/828319/