Ylen uutisessa kerrotaan, että Suomi maksoi Euroopan unionille 580 miljoonaa euroa enemmän, kuin sai takaisin. Eli noin 105 euroa henkeä kohti.  

Mielestäni kokosumma kuulostaa suurelta, mutta henkeä kohti se ei ole mielestäni kovin paljon. Edellisenä vuonna henkeä kohti luku oli 50 euroa, mikä on paljon vähemmän ja parempi suomen kannalta.  

Suomi on ollut Euroopan unionissa nettomaksajana eli joutunut maksamaan enemmän kuin on saanut takaisin vuodesta 2001. Joten suomi on joutunut maksamaan aika paljon Euroopan unionille. 

Vaikka Suomi joutuu maksamaan Euroopan unionille enemmän kuin se saa takaisin saa Suomi Euroopan unionilta paljon muita hyviä etuja, joista on merkittäviä etuja Suomelle. 

Mielestäni ei ole kiva, että suomi on nettomaksaja, mutta se kertoo miten hyvin asiat ovat suomessa ja että meillä on korkea elintaso. Eikä summa ole mielestäni suuri ja pitää ottaa myös huomioon Euroopan unionin muut edut, joiden rahallinen arvo on varmasti enemmän. 

Suomi on saanut myös rahaa Euroopan unionilta sen alkuvaiheessa, sillä Suomi on ollut nettomaksaja vuodesta 2001 ja Suomi liittyi Euroopan unioniin vuonna 1995. Joten suomi on saanut rahaa EU:lta kuusi vuotta.