Kalevan uutisessa ”EU on voimaton Turkin uhkausten edessä, myönsivät nimettömät EU-diplomaatit – Tutkija: ”Pelko pakolaisista ohjaa eurooppalaisten poliitikkojen toimia”” kerrotaan, että EU on kykenemätön vaikuttamaan Turkin hyökkäykseen. Syynä on Turkin presidentin uhkaus pakolaisten päästämisestä Eurooppaan. Turkilla ja EU:lla on pakolaissopimus, jonka mukaan EU maksaa Turkille, että se ei päästä pakolaisia Eurooppaan. Turkin presidentti on ennenkin uhannut pakolaissopimuksella. Mielestäni uhkaaminen on väärin. Jos Turkki haluaa päästä pakolaisia Eurooppaan, täytyisi sen neuvotella EU:n kanssa.

Tämä on hankala tilanne EU:lle, koska jokainen eurooppalainen poliitikko joutuu miettimään tarkkaan sanojaan. He eivät voi vapaasti kertoa mielipiteitään, koska heidän kommenteistaan voi tulla vakavia seurauksia. On uhkana, että 3,5 miljoonaa pakolaista pääsee vapaasti Eurooppaan. Diplomaatin sanoin voimasuhde on epäedullinen.

Ei ole oikein, että tämä uhkaus on pehmentänyt EU:n Turkki-kantoja. EU:n tulisi kohdella kaikkia maita samanarvoisesti. EU on katsonut läpi sormien Turkin toimintaa, kuten ihmisoikeusloukkauksia. Tämänkin takia useat ihmiset kärsivät. Turkki saa toimia väärin ilman EU:n puuttumista asiaan. Pakolaisten päästäminen Eurooppaan on kuitenkin vakava uhkaus, joten EU:n on oltava varovainen. Tilanteeseen pitäisi löytää ratkaisu neuvottelemalla Turkin kanssa.

https://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/eu-on-voimaton-turkin-uhkausten-edessa-myonsivat-nimettomat-eu-diplomaatit-tutkija-pelko-pakolaisista-ohjaa-eurooppalaisten-poliitikkojen-toimia/828319/