Etelä-Suomen sanomissa julkaistiin artikkeli jossa käsiteltiin Kreikkaa ja koko Eurooppaa koskevaa pakolaisongelmaa. Artikkeli käsitteli sitä kuinka Kreikka on Euroopan ensimmäinen valtio johon turvapaikanhakijat saapuvat ja kuinka Kreikka on pyytänyt apua tähän ongelmaan muilta Euroopan mailta ottamalla vastaan osan saapuvista ihmisistä. Kuitenkin tämän asian käsitteleminen unionissa kestää iät ja ajat ja valtiot ovat vastahakoisia vastaamaan avunpyyntöön.

 

Mielestäni kyseinen toiminta Euroopan unionilta ja siihen kuuluvilta valtioilta on aivan käsittämätöntä. Ihmiset ovat hädässä ja heitä joudutaan sijoittamaan kreikan pieniin leireihin niin paljon että tietylle ihmismäärälle tarkoitetut majoitukset ylittyvät moninkertaisesti. Vaikka turvapaikanhakijat joutuvatkin usein otsikoihin syystä tai toisesta niin suuri osa varsinkin nuorista ihmisistä joiden suhteen Kreikka on apua pyytänytkin on kunnollisia ihmisiä ja he tarvitsevat apua.

 

Eikö siis meidän vastuumme olisi auttaa niin kuin on sovittu eikä nakella kapuloita rattaisiin ja antaa ihmisten elää surkeissa oloissa. Ei luulisi olevan niin vaikeaa tehdä päätöstä siitä että jokainen maa vastaanottaisi sopivan määrän turvapaikanhakijoita omalle kontolleen.