https://yle.fi/uutiset/3-11018916

Uutinen kertoo Ison-Britannian kuningattaren pitämästä puheesta 14.10, jossa hän kertoi Britannian suunnitelmista Brexitin suhteen.

Kuningatar kertoi Britannian tekevän töitä vapaaseen kauppaan ja yhteistyöhön perustuvan kumppanuuden Euroopan Unionin kanssa eteen, mikä kuulostaa hienolta. Hän ei kuitenkaan lähtenyt syventelemään tai kertonut, miten tämä tullaan toteuttamaan.

Puheessa hän kertoi hallituksen kehittelevän maahanmuuttolakia, joka estää Euroopan Unionin sisäisen vapaan liikkumisen. Tilalle on tulossa pisteytykseen perustuva ja kaikille tasapuolinen maahanmuuttojärjestelmä. Tasapuolisuus on tietysti hyvästä, mutta tietämättömänä, millainen järjestelmä tulee olemaan, ei vielä voi tietää onko tämä hyvä vai huono muutos.

Kuningatar kertoi kuitenkin Euroopan Unionin kansalaisten, joiden elämä on Britanniassa, on luvallista jäädä, mikä on mielestäni järkevä päätös, ettei keneltäkään lähde kotia jalkojen alta.

Britannian ja Euroopan Unionin sopimusneuvottelut ovat käynnissä ja niillä on kiire. Mielestäni näin suurista asioista neuvottelu kiireen alla ei ole hyvä idea ja se saattaa johtaa hätiköityihin ratkaisuihin.