Ylen julkaisemassa uutisessa 6.10.2019 “Turkin ja Kreikan raja vuotaa taas, Euroopan maat huolestuivat - “ Paine itäisellä Välimerellä on selkeästi kasvanut “ käsiteltiin sitä, kuinka pakolaisten suuri määrä on yllättänyt oikeastaan koko Eurooppaa etenkin EU:ta. Suurin osa pakolaisista on lähtöisin Afganistanista sekä Syyriasta muita maita lukuun ottamatta. Tämän pakolaisvyöryn ongelmana on ollut se, että kaikki pyrkivät Kreikkaan eikä Kreikan saarilla ole mahdollisuuksia huolehtia kaikista tulijoista.  

 

Turkki on luvannut huolehtia tarkemmasta vartioinnista rajalla, mutta mitä on tapahtunut? Miksi rajat ovat vuotaneet ja miksei sitä ole huomattu tarpeeksi aikaisin? Tuntuu, että joka kerta kun pakolaisia pyrkii poikkeuksellisen paljon Eurooppaan, asia huomataan vasta sitten, kun sille ei voi enää tehdä mitään. Eikö tälle pitäisi tehdä jotain?  

 

Mikäli tämän kaltainen “rajat auki” -ajatus jatkuu eikä siihen kiinnitetä tarpeeksi ajoissa huomiota voi olla, että Eurooppaan tulee taas runsas määrä pakolaisia niin kuin vuonna 2015. Tuskin kukaan meistä haluaa, että Eurooppa joutuu niin sanottuun kriisiin, vaikka tilanne olisi hyvin estettävissä.  

 

https://yle.fi/uutiset/3-11007624