Virpi Niemistön uutisessa “Suomessa pullot palautuvat kauppoihin, muualla tilanne on huonompi- “Pullonkeräys tuntuu yhtä ihmeelliseltä kuin meillä olisi pantti jogurttipurkeissa” puhutaan pullojen kierrättämisestä ja sen tärkeydestä. Uutinen on julkaistu Kalevassa 13.10.2019.

Uutisen otsikossa mainitaankin se, ettei pullojenkierrättäminen ole todellakaan normaali käsite kaikkialla. Uutisessa kerrotaan, että kymmenen vuoden kuluttua 90 prosenttia muovipulloista pitää saada kaikissa jäsenmaissa talteen. Pulloja on pidetty osana muuta jätettä. Tämä lause tuo heti ajatuksia mieleen. Ilmastonmuutos on globaali ongelma ja siihen liittyen moni tietää muovin olevan haitaksi, miten muovipullojen kierrättäminen on voinutkaan olla vieras käsite. Kuitenkin tärkeää on saada se tutuksi. Uutisessa tälle 90 prosentin tavoitteen saavuttamiselle esitetään kaksi mallia: joko juuri pullopanttijärjestelmä tai tuottajavastuumalli.

Uutisessa kerrotaan kuinka esimerkiksi, Ranskassa puuttuva pullojenkeräysjärjestelmä näkyy teiden ja rautateiden varsilla. Tulee vain kysymyksiä mieleen, että mitä esimerkiksi juuri ranskalainen ajattelee, kun kävelee kaduilla ja näkee ympärillään muovipulloja. -Heitänkö omani sekaan? Pitäisikö kerätä nuo? Mitä voisin tehdä? On vaikea ymmärtää kuinka pullojenpalautus voi olla vielä joissain maissa kokonaan piilossa. Kuitenkin on muitakin asioita, jotka ovat pielessä, Suomessakin. Niitä pyritään korjaamaan, niin kuin pullojenpalautustakin. Ja se on tärkeää.