Brexit on aiheuttanut hyvin paljon keskustelua ja kiihkeitä väittelyitä viimeisten vuosien aikana. Brexitin pohjaa on luotu Ison-Britannian poliittisessa ilmapiirissä jo lähes kymmenen vuotta. Tilanne on nyt kuitenkin se, että Brexit-neuvotteluissa on päästy tärkeään pisteeseen. 

Yle julkaisi 15.10 jutun, joka käsitteli Euroopan Unionin ja Britannian mahdollisesti syntyvää tullirajaa, joka sijoitettaisiin Irlannin merelle. Mielestäni tämä olisi vaihtoehdoista paras jo pitkittyneen Brexitin toteutuksen kannalta. Toki huomioitavaa on Tullirajan käytännönläheisyys Irlannin merellä. Vastaako kyseinen raja velvollisuuksiaan? Mielestäni kyllä, kyseessä on kenties järkevin ratkaisu rajan sijoittamiselle. Pohjois-Irlanti halutaan pitää osana EU-aluetta. Boris Johnson on neuvotellut DUP:in johtajien kanssa aiheesta.  

Pahin mahdollinen skenaario olisi se, että Britannia eroaisi ilman sopimusta, mikä olisi mielestäni katastrofi tullijärjestelyille. Asiaa on mielestäni muutenkin lähestytty varovaisesti, mikä on hyvä asia, kun puhutaan näinkin tarkasta järjestelystä.