Yle.fi uutisiin 25.10 julkaistussa uutisessa ”EU on valmis myöntämään Britannialle lisäaikaa brexitissä – päätös uudesta aikarajasta venyy kuitenkin ensi viikolle” puhutaan jälleen lisäajan antamisesta Iso-Britannialle.

”Britannian on määrä erota EU:sta lokakuun lopussa, jos lisäaikaa ei myönnetä, mutta Britannian valtiovarainministeri Sajid Javid sanoi BBC:lle, että tämä ei onnistu”, uutisessa lukee. Iso-Britannia on vuonna 2016 äänestänyt eroa EU:sta ja alkuperäisen ilmoituksen mukaan Iso-Britannian piti erota 29.3.2019.

Kohta on kuitenkin jo vuosi 2020 ja vieläkin lisäaikaa harkitaan. Kuinka paljon lykkäystä tarvitaan eroamaan EU:sta? Jos siitä on jo äänestetty, että halutaan ulos, niin miksi pitää vielä odotella?

Mielestäni koko hommassa tulisi olla selvä toimintasuunnitelma, eikä kierrellä ja jaaritella asiaa. Uutisen mukaan neuvottelussa Ranska oli samaa mieltä ja siksi äänesti pitkän kolmen kuukauden lykkäyksen sijasta lyhyttä lykkäystä. ”Britannian olisi Ranskan mielestä perusteltava hyvin, miksi se tarvitsisi pitkähköä lykkäystä”, uutisessa kerrotaan.

 

Linkki uutiseen: https://yle.fi/uutiset/3-11036500