Kalevan uutisessa ’’Gallupien mukaan brittien enemmistö vastustaa brexitiä – miksei kansalta kysytä uudestaan nyt, kun tietoa on enemmän ja poliitikkojen pakka ihan sekaisin?’’ (1.10.2019) kerrotaan Brexit äänestyksestä. Uutisen mukaan äänestystulos voisi olla toinen, jos äänestys tehtäisiin nyt uudelleen.  Uutisessa kerrotaan myös Isossa-Britanniassa vallitsevasta sekasorrosta.

 

En ole kuullut Brexitistä vieläkään yhtään positiivista sanaa. Iso-Britannian ero aiheuttaa vain konflikteja maan sisällä sekä vaikeuttaa muiden eurooppalaisten kulkua Euroopasta Iso-Britanniaan. Erityisesti Brexit vaikeuttaa nuorten vaihto-opiskelijoiden elämää, sillä he eivät voi mennä Iso-Britanniaan opiskelemaan yhtä helposti kuin ennen.

 

Mielestäni äänestys pitäisi toteuttaa uudestaan. Kun britit äänestivät ensimmäisen kerran EU:sta eroamisesta, ei heillä ollut tarpeeksi tietoa siitä, miten Brexit vaikuttaa Iso-Britanniaan ja muuhun Eurooppaan. Kuten uutisessa kerrotaan, voisi äänestystulos olla eri, sillä äänestäjillä on nyt paljon enemmän tietoa Brexitistä. Useat tutkimusyritykset ovatkin näyttäneet unioniin jäämiselle voittoa eri prosenttiosuuksin.