Turkin hyökkäykset Syyriaan ovat olleet tapetilla. Pari viikkoa taaksepäin mistään muusta ei keskusteltu kuin siitä, kuinka Turkin hyökkäys oli hätiköity ratkaisu ja väärä suhtautuminen ääriliikkeiden torjuntaan. Esimerkiksi 12.10.2019 julkaistu MTV Uutisessa STT:n haastattelemat kansalaisjärjestöt haluavat EU:n tekevän enemmän pysäyttääkseen hyökkäykset. Mielestäni EU:n pitäisikin tehdä enemmän, ehkä jopa poistaa joitain oikeuksia Turkilta, jotta maa saataisiin hereille siitä, kuinka tarpeetonta väkivalta joskus on.  

 

Turkin periaatteet Syyriaan hyökkäämisessä ovat ajatuksen tasolla hyvät, mutta toteutus on mennyt pieleen. Turkin pyrkimykset estää kurdialueiden synnyt Syyriassa eivät saisi perustua vain väkivaltaisiin hyökkäystaktiikoihin. Väkivalta ei myöskään näytä Turkilta oikeanlaista politiikkaa, kun maa haluaisi liittyä Euroopan Unioniin.  

 

Turkki on itse kuitenkin sanonut tekevänsä Syyrian pakolaisille “turvavyöhykkeen”. Mitä tämä sitten itsessään tarkoittaa on vähän epäselvää.  

 

Tällä hetkellä Turkin hyökkäykset ovat pysäytetty, mutta en usko siihen, ettei Turkki vielä pyrkisi tekemään muutosta radikaalien toimien myötä, vaikka kuinka harmillista se onkin.