Yle.fi nettisivulla julkaistiin 30.9.2019 uutinen “Europarlamentti hylkäsi Unkarin ja Romanian komissaariehdokkaat”. Uutinen kertoo siitä, kuinka Euroopan parlamentti ilmoitti he ovat hylänneet kaksi komissaariehdokasta. Ehdokkaat tulivat Unkarista ja Romaniasta. Europarlamentti on perustellut Romanian ehdokkaan hylkäämistä hämärän lainan vuoksi ja Unkarin ehdokkaan kyseenalaisen vanhan asianajatoimisto vuoksi. 

Europarlamentilla on valta hylätä maiden asettamat komissaari ehdokkaat. Tämä herättää kysymyksen, siitä onko kyseinen valinta riittävän demokraattinen, jos europarlamentilla on mahdollisuus hylätä kyseiset ehdokkaat. Komission tehtäviin liittyy lakialoitteiden valmistelu ja antaminen, perussopimusten noudattamisen valvominen, talousarvion valmistelu sekä unionin toimintaohjelman hallinnointi ja valvominen. Komissaarit tekevät siis tärkeitä tehtäviä, joten heidän valintansa komissioon tulisi olla demokraattinen, jotta voitaisiin valita parhaimmat edustajat. 

Komissaarit tekevät tärkeää työtä, joten on myös tärkeää tutustus komissaariksi pyrkivien taustoihin ja selvittää ovat he päteviä toimimaan komissaareina.