https://yle.fi/uutiset/3-10997201

Ylen julkaisemassa uutisessa (Europarlamentti hylkäsi Unkarin ja Romanian komissaariehdokkaat, 30.9.2019) kerrotaan siitä, että Europarlamentti on hylännyt Unkarin ja Romanian komissaariehdokkaat. Hylkäyksen perusteena on ollut Romanian ehdokkaan suuri yksityishenkilöltä saatu laina, jonka alkuperää hän ei pystynyt selittämään tarpeeksi. Unkarin ehdokkaan hylkäys johtui hänen vanhasta asianajotoimistostansa, josta parlamentilla heräsi paljon kysymyksiä

Minun mielestäni on hyvä, ettei komissioon pääse kuka tahansa. Erityisesti, jos ehdokkaalla on vähänkään jotain hämärää taustalla, on hyvä, ettei hän pääse komissioon noin vain. Komissioon pääsee kuitenkin vain kaksikymmentä kahdeksan ihmistä, niin mielestäni komisaarioiden valitseminen tarkkaan on pelkästään oikeus ja kohtuus muita EU:n kansalaisia kohtaan.

Uutisen luettuani en voi ymmärtää, miksi joku ehdottaa oman maansa komissaariehdokkaaksi ihmisen, jolla ei välttämättä ole niin sanotut puhtaat jauhot pussissa. Kuitenkin jokaisesta maasta sinne pääsee vain yksi ihminen, joten miksi pitää valita henkilö, joka ei sinne luultavasti tule edes pääsemää. Varmaksi jokaisesta Euroopan maasta löytyy edes yksi rehellinen ihminen, joka haluaisi mukaan komissioon. Siksi minun on vaikea ymmärtää miksi Unkari ja Romania valitsivat ehdokkaikseen kaikista maan asukkaista ne, jolla ei ole kaikista puhtain menneisyys.